معرفی 23 مورد از معروف ترین غذاهای محلی شمالی + عکس سفرزون
انتشار: فروردین 31، 1400
بروزرسانی: 20 آبان 1404

معرفی 23 مورد از معروف ترین غذاهای محلی شمالی + عکس سفرزون

معرفی 23 مورد از معروف ترین غذاهای محلی شمالی + عکس سفرزون

آش دوغ را می توان به صورت گیاهی یا همراه با کوفته قلقلی گوشت چرخ کرده یا گوشت ریش ریش شده به عنوان یک میان وعده و پیش غذا یا حتی در وعده ناهار سرو کرد. آش دوغ، به دلیل دارا بودن کلسیم و ویتامین، گزینه ای مناسب برای وعده افطار در ماه مبارک رمضان نیز به شمار می آید و در برخی نقاط ایران، این آش را در مراسم های نذری می پزند. خورشت هویج معمولا در شهر تبریز با زردک که شباهت بسیاری به هویج دارد، طبخ می شود، اما به دلیل در دسترس نبودن زردک در بسیاری از شهرها، هویج جایگزین این ماده غذایی در این خورش شده است. از دیگر مواد تشکیل دهنده خورش هویج، یکی از انواع خورش تبریزی می توان به گوشت خورشتی، پیاز، آلو و زعفران اشاره کرد. این خورش را می توان با گوشت های سفید مانند گوشت مرغ یا گوشت بوقلمون نیز طبخ کرد. در ضمن، گیاه خواران هم می توانند نسخه گیاهی خورش هویج را درست کنند و از طعم آن، لذت ببرند.

  • به همین دلیل، در نگاه اول ممکن است آن را با آش شله قلمکار خودمان اشتباه بگیرید.
  • پیشنهاد می کنم سراغ این غذای معروف و خوشمزه را از رستوران های سنتی کاشان بگیرید.
  • طرز تهیه این غذا کمی مشکل و زمان بر است؛ اما مطمئن باشید که طعم نهایی این غذا ارزش زحمتی که می کشید را خواهد داشت.
  • نمک، گوشت قورمه پخته شده، لپه، زعفران، گردوی پودر شده و آب را نیز در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا این مخلوط بجوشد و غلیظ شود.

نخود، لوبیا، جو پوست کنده و مقداری آب را به قابلمه اضافه کنید و اجازه بدهید تا خوب بپزند. بعد از یک ساعت عدس را اضافه کنید و وقتی که آش به خوبی جا افتاد سبزیجات، نعنا داغ، کشک و ادویه ها را اضافه کنید. رستوران میرداماد چالوس هر روز از ساعت 13 تا 18 و 20 تا 24 آماده خدمت رسانی به مشتریانش است. از آن جایی که چالوس یکی از اصلی ترین مقاصد بین سفرهای شمال است، در روزهای تعطیل و حتی آخر هفته ها همیشه شلوغ و پر جنب و جوش می شود.

اینجا کلیک کنید: طرز تهیه حلوا ارده

با این تفاوت که در اناربیج از انواع سبزیجات خوش طعم هم استفاده شده است. کال کباب هم یکی دیگر از غذاهای سنتی گیلانی است که طعم ترش و ملس فوق العاده ای دارد. این غذا کاملا گیاهی است و افرادی که به خوردن گوشت علاقه ای ندارد، قطعا از خوردن کال کباب لذت می برند. در تهیه این غذا از بادمجان کبابی، دانه های انار آسیاب شده، سبزی محلی دَلار و گردو آسیاب شده استفاده می شود. کال کباب غذای سبک و مقوی است و می توان آن را به عنوان پیش غذا هم سرو کرد. آش ارده، یکی دیگر از غذاهای محلی ایران است که اصالت دزفولی دارد.

بوغدا آشی

اگر بخواهید آن را در نوع تابستانی اش میل کنید، می توانید با عدس و چغندر بخورید و اگر قصد دارید در نوع زمستانی اش آن را میل کنید، با ماش و شلغم می توانید یک روز زمستانی خاطره انگیز بسازید. برای چاشنی معمولاً به آن سرکه یا رب انار اضافه می کنند که باعث می شود طعم فوق العاده ای بگیرد. خاصیت این آش برای سرماخوردگی هم عالی است و بهترین درمان برای آنفولانزا به شمار می رود. کله جوش غذای موردعلاقه خیلی از مردم کرمان خصوصا در فصل گرم سال است. برای تهیه کله جوش باید کشک ساییده شده یا کشت آماده را با سبزی خشک، روغن، نعنا و سیرداغ بپزید و اگر دوست داشتید به آن کمی مغز گردو هم اضافه کنید. می توانید این غذای خوشمزه و ترش را همراه با سیب زمینی آب پز، مغز گردو، ترب سیاه یا سیر خام میل کنید.

انواع سوپ از غذاهای ایرانی

اکثر خانواده های سنتی در این منطقه، خود آچار را در منزل تهیه می کنند. مواد تشکیل دهنده آچار شامل بلغور گندم آب پز شده، پیاز، نمک، زیره سبز، تخم شوید، رازیانه، فلفل سیاه و زردچوبه است. در این منطقه، از آچار به عنوان چاشنی، در تهیه انواع دیگر غذاها مانند انواع آبگوشت و خورشت نیز استفاده می کنند. در تهیه اوجیزک، علاوه بر اینکه آچار ترکیب اصلی این غذا است، گوجه، روغن محلی، سیب زمینی هم اضافه می شود.