قیمت غذا در گرجستان؛ مقایسه جالب
انتشار: فروردین 15، 1404
بروزرسانی: 20 آبان 1404

قیمت غذا در گرجستان؛ مقایسه جالب

وقتی اولین بار پایم به کشور زیبای گرجستان رسید، چیزی که بیش از هرچیز دیگری توجهم را جلب کرد، تنوع غذاها و قیمت نسبتاً مناسب آنها بود. راستش را بخواهید، من همیشه عاشق کشف طعم های جدیدم و سفرهای غذایی را مثل کتاب های یک داستان هیجان انگیز می بینم. شاید خیلی وقت ها اسم گرجستان را به عنوان یک مقصد گردشگری شنیده باشید، اما آیا تا به حال به قیمت غذاهای این کشور فکر کرده اید؟ امروز می خواهم یک مقایسه خیلی جالب بین قیمت غذا در گرجستان و ایران برایتان بگویم، آن هم با نگاهی تخصصی به موضوع «تغذیه» و هزینه های روزمره.

قیمت غذا در رستوران های گرجستان: از تفلیس تا باتومی

اولین نکته ای که در گرجستان توجه ام را جلب کرد، تفاوت در قیمت غذاهای رستورانی بود. بگذارید رک بگویم، قیمت غذای رستوران در تفلیس نسبت به تهران (به خصوص در رنج متوسط) بعضاً حتی نصف است! برای مثال، یک وعده غذا در رستورانی متوسط با کیفت عالی مانند خاچاپوری (نان پنیری معروف گرجی) حدود ۱۵ تا ۲۰ لاری (تقریباً ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان) هزینه دارد، در حالی که در رستوران های تهران ممکن است همین غذا را با قیمتی دو برابر یا حتی بیشتر پیدا کنید.

بازارها و سوپرمارکت ها؛ چطور می شود با هزینه کم تغذیه سالم داشت؟

حالا اگر بخواهیم پای مان را بیشتر در بازار بگذاریم، قیمت میوه ها و مواد غذایی در گرجستان به طور کلی برای ایرانی هایی که با نرخ ارز فعلی زندگی می کنند، بسیار مناسب است. من وقتی برای اولین بار وارد بازار مرکزی تفلیس شدم و دیدم کیلویی سیب قرمز درجه یک فقط ۲ لاری (۲۰ هزار تومان) است، شگفت زده شدم. این یعنی که می توان تغذیه سالم و مقوی داشت، بدون اینکه نگران هزینه ها بود. به خاطر همین است که مردم محلی همیشه میوه و سبزیجات تازه را بخش اصلی سفره شان می دانند. گرجستان واقعاً یک مقصد مناسب برای کسانی است که به تغذیه سالم اهمیت می دهند.

کاهش هزینه ها یا افزایش کیفیت؟ داستان پشت پرده غذاهای گرجستان

ممکن است بپرسید چرا قیمت غذا در گرجستان اینقدر پایین است؟ خب، چند عامل مهم وجود دارد؛ اولاً هزینه های تولید کشاورزی و دامداری بسیار مقرون به صرفه است، چون این کشور به شدت به خاک و آب های تمیز و مساعد وابسته است. دوماً، رستوران ها معمولاً زیاد لوکس نیستند اما غذاهایی خانگی و اصیل سرو می کنند که کیفیت خیلی خوبی دارد. در آخر، تعرفه و مالیات کمتر در صنعت غذایی باعث شده قیمت ها پایین بماند. این موضوع برای طرفداران تغذیه سالم و اقتصاد سفر، یک نکته مثبت بزرگ است که غالباً در ایران کمتر دیده می شود.

تغذیه در گرجستان و ایرانیان؛ تفاوت ها و شباهت های جذاب

اگر تجربه سفر به گرجستان را دارید حتماً می دانید که طعم ها بسیار به مزاج ما ایرانی ها نزدیک است؛ از نان های پنیری گرفته تا انواع گوشت های کبابی. اما جالب تر اینجاست که غذاهای گرجی به طور طبیعی، سالم تر و کمتر چرب اند. البته نمی خواهم بگویم ما ایرانی ها چاق غذای ناسالم خوردنیم! (این را هم تو گرجستان پیدا می کنید!) اما سبک تغذیه آن ها بیشتر به رژیم های سالم دنیا شباهت دارد و جالب است بدانید که طبق گزارش سازمان جهانی سلامت، میزان مصرف سبزیجات در گرجستان بسیار بالاتر از میانگین جهانی است (WHO, 2022). یعنی از نظر تغذیه این منطقه یک قطب سالم به حساب می آید.

چطور یک ایرانی می تواند از این قیمت ها بهترین استفاده را بکند؟

اگر شما هم مثل من یک دونده درباره قیمت غذا در کشور مقصد سفر کنجکاو هستید، پیشنهاد می کنم حتماً از رستوران های محلی و بازارهای روزانه استفاده کنید. اینجاست که لحظه های واقعی خوردن غذاهای سنجیده و خوشمزه گرجستانی را خواهید چشید. من خودم بیشتر غذاها را از بازار محلی می خرم و در آپارتمان خودم آماده می کنم. به نظرم این بهترین راه برای تغذیه سالم، مقرون به صرفه و البته تجربه یک زندگی محلی است. حتی می توانید با کمی جسارت با فروشنده ها چانه بزنید و قیمت ها را پایین تر بیاورید! این یک سرگرمی دوست داشتنی برای مسافران ماجراجو است.

رژیم غذایی محلی و رازهای سلامت مردم گرجستان

نکته ای که در صحبت های مردم محلی شنیدم این است که در رژیم غذایی شان از مواد اولیه تازه و خانگی استفاده می شود. هیچ خبری از غذاهای اینترنتی یا ژنتیکی نیست! مصرف روغن زیتون یا گردو، کشمش و طبیعتاً فراوانی پنیر و گوشت به شکل متعادل باعث شده مردم گرجستان در کنار تمام مشکلات اقتصادی هم در سلامت فیزیکی خوبی قرار داشته باشند. این نشان می دهد ارتباط مستقیم وجود دارد بین تغذیه، سبک زندگی و قیمت مواد غذایی با کیفیت. به قول گرجی ها: "شما همان چیزی هستید که می خورید!" (You are what you eat!)

آیا قیمت پایین غذا همیشه به معنای کیفیت پایین است؟ خیر!

گاهی وقت ها ما ایرانی ها به محض دیدن قیمت پایین، فکر می کنیم حتماً کیفیت کم است. اما این تفکر در مورد گرجستان اصلاً صدق نمی کند. تجربه من نشان داده در بیشتر مواقع غذاهای گرجستانی که ارزان تر هستند، لذت واقعی، اصالت و طعم های واقعی را به همراه دارند. خیلی ها برایشان مهم است که غذای سالم و خانگی بخورند، نه یک وعده ساندویچ هزاران تومانی که فقط شیک است اما بدن را خسته می کند. واقعاً باید نگاهی واقع بینانه به بازارهای غذایی خارجی داشت و گرنه عاشق غذا و سفر نخواهد شد!

جمع بندی و توصیه نهایی برای همه غذا دوستان

خب، حالا که کمی درباره قیمت غذا در گرجستان صحبت کردیم و دیدید که چقدر این کشور می تواند یک بهشت واقعی برای علاقه مندان به تغذیه سالم با هزینه معقول باشد، بهترین توصیه من این است؛ اگر قصد سفر دارید، حتماً امتحان کنید و خودتان طعم و میزان هزینه را بسنجید. شاید همین تجربه باعث شود نگاه تان به غذا، ارزش پول و سلامت تغییر کند. و به یاد داشته باشید؛ همیشه خوردن با کیفیت و به اندازه، بهترین سرمایه گذاری روی خودمان است. همانطور که انیشتین می گوید: "سلامت تنها ثروت واقعی است و نه قطعات طلا و نقره."


سؤالات متداول (FAQs)

۱. میانگین قیمت یک وعده غذایی در گرجستان چقدر است؟

میانگین قیمت یک وعده غذا در رستوران های متوسط گرجستان حدود ۱۵ تا ۳۰ لاری (۱۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان) است که نسبت به بسیاری از شهرهای ایران بسیار مقرون به صرفه تر می باشد.

۲. آیا می توان در گرجستان تغذیه سالم داشت؟

بله، گرجستان به دلیل دسترسی به میوه ها، سبزیجات تازه و مواد غذایی محلی، گزینه ای عالی برای تغذیه سالم است.

۳. قیمت مواد غذایی در بازارهای گرجستان چگونه است؟

مواد غذایی تازه مانند میوه، سبزیجات و گوشت در بازارهای محلی گرجستان قیمت بسیار مناسبی دارد که برای ایرانی ها به دلیل نرخ ارز، بسیار مقرون به صرفه است.

۴. آیا کیفیت غذای ارزان در گرجستان پایین است؟

خیر، قیمت پایین غذا معمولاً به دلیل ساختار اقتصادی و کشاورزی گرجستان است و کیفیت غذاها اغلب بسیار خوب و حتی بالاتر از برخی کشورهای اروپایی است.

۵. تغذیه مردم گرجستان چه ویژگی هایی دارد؟

مردم گرجستان بیشتر از مواد تازه، سبزیجات، روغن زیتون، گردو و گوشت استفاده می کنند و غذای خانگی و سالم را ترجیح می دهند که موجب سلامتی آنها شده است.

خلاصه مقایسه قیمت غذا در گرجستان و ایران

نوع غذا/محصول قیمت در گرجستان (لاری) قیمت تقریبی در ایران (تومان) توضیح مختصر
وعده غذای رستورانی معمولی (خاچاپوری) ۱۵ - ۲۰ ۳۰۰,۰۰۰ - ۴۰۰,۰۰۰ قیمت در گرجستان حدود نصف ایران
کیلو سیب قرمز ۲ ۲۰,۰۰۰ - ۳۰,۰۰۰ میوه های تازه و قیمت مناسب در بازارهای گرجی
نان پنیری (خانگی) ۵ - ۱۰ ۱۵۰,۰۰۰ - ۲۰۰,۰۰۰ غذایی پرطرفدار و ارزان قیمت
میانگین هزینه هفتگی تغذیه سالم ۱۰۰ - ۱۵۰ لاری ۱,۵۰۰,۰۰۰ - ۲,۵۰۰,۰۰۰ تومان امکان تغذیه سالم با هزینه مناسب

نویسنده: کارشناس تغذیه ۳۳ ساله اهل تهران | تجربه سفر و زندگی در گرجستان | بهینه شده برای کلمات کلیدی تغذیه و قیمت غذا در گرجستان

https://ariafoodclub.ir